Mathias er et matematikgeni i anden potens – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Mathias er et matemati...

14. maj 2015

Mathias er et matematikgeni i anden potens

Matematik

Mathias Bæk Tejs Knudsen lærte som 11-årig at programmere hjemmesider på sin fars computer. Som 17-årig vandt han olympisk guld i matematik, og som 21-årig gik han i gang med sin ph.d.

Af Anders Holmgaard, Berlingske

Han trommer i bordet og stirrer koncentreret ud i luften.

»Nu skal jeg jo regne,« siger Mathias Bæk Tejs Knudsen med et ironisk glimt i øjet, som om det er en sjælden begivenhed. Så kommer han i tanker om svaret på det ellers ret simple spørgsmål.

»Jo. Jeg var 21, da jeg startede på min ph.d.,« siger det 22-årige matematikgeni. Allerede inden de fleste af hans jævnaldrende har færdiggjort deres bachelor, er han ved at tage universitetets næsthøjeste grad. Her på Datalogisk Institut handler det ikke om at trække 1 fra 22, men om at finde løsninger på matematikkens endnu uopklarede mysterier.

»Jeg er ikke særlig god til at huske navne eller enkeltstående begivenheder. Til gengæld er jeg rigtig god til at huske matematik. Der er jo begrænset plads i hjernen, så hvis man skal huske de vigtige ting, må man jo glemme de uvigtige. Og det vigtige er jo matematik,« siger han grinende.

Læs hele artiklen på Berlingske.dk