55 talentfulde gymnasieelever gæster DIKU i september – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2016 > 55 talentfulde gymnasi...

05. september 2016

55 talentfulde gymnasieelever gæster DIKU i september

ATU forløb

Algoritmik og programmering i Python er det overordnede tema, når 55 unge fra Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) besøger DIKU ad tre omgange i løbet af september 2016 – efterfulgt af et besøg hos Motorola.

ATU er et tilbud til fagligt motiverede og akademisk talentfulde gymnasieelever, som giver dem nye udfordringer og faglig inspiration, og som forbereder dem på en akademisk karriere. I år er det 3. gang, at DIKU samarbejder med ATU om et forløb, som skal indføre eleverne i datalogiens verden. I spidsen for forløbet står DIKUs gymnasietjeneste, som er 4 bachelor- og en kandidatstuderende i datalogi.

Programmet i år består af følgende seminarer:

Det er første gang, at forløbet også inkluderer et virksomhedsbesøg. Her får gymnasieeleverne mulighed for at opleve, hvordan algoritmer udvikles og anvendes i dagligdagen i en virksomhed.

Datalogiske foredrag for alle

Ud over de fire seminarer bliver der i løbet af efteråret 2016 og foråret 2017 afholdt fire UNF foredrag (Ungdommens Naturvidenskabelige Forening) på DIKU, som ATU eleverne også deltager i. Disse foredrag har også andre gymnasieelever og universitetsstuderende mulighed for at deltage i.

2016/17 sæsonens UNF foredrag omfatter:

Alle foredrag foregår kl. 19.00 – 21.00 i HCØ bygningen, Auditorium 4, Universitetsparken 5, 2100 København Ø.

Billeder fra årets første ATU-seminar i DIKUs gamle bibliotek