Et rekordstort antal DIKU artikler er repræsenteret ved CHI 2016 – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2016 > CHI succes

18. marts 2016

Et rekordstort antal DIKU artikler er repræsenteret ved CHI 2016

CHI 2016

Ved dette års ACM Conference on Human Factors in Computing Systems (CHI – udtales KAI) - den mest prestigefyldte konference inden for Human-Computer Interaction (HCI) - vil mere DIKU forskning end nogensinde før blive præsenteret. I alt er otte forskningsartikler med en eller flere DIKU forfattere blevet godkendt, hvoraf to har indbragt en Bast Paper pris.

Forskningen spænder over mange områder såsom knapper og interfaces der kan ændre form, kollaborativt arbejde ved brug af vægdisplays, betydning og fornøjelse i brugeroplevelsen, trådløs overførsel af strøm mellem enheder, interaktion ud over grænserne af store displays og meta-videnskabelig forskning i HCI forskning som problemløsende.

Best Papers - en prestigefyldt, selektiv pris

Professor Kasper Hornbæk er bidragyderen til de to artikler, der har opnået Best Papers prisen. 23 ud af de i alt 2325 bidrag er blevet tildelt en Best Paper status ved CHI i år - mindre end 1 % af det samlede antal bidrag. Disse artikler er blevet valgt af en Best Papers Committee og repræsenterer det bedste af CHI.

En af artiklerne, der har modtaget den prestigefyldte pris, skrevet i samarbejde med Antti Oulasvirta fra Aalto University i Finland, omhandler HCI som problemløsende og søger at svare på 'Hvad er HCI som felt?'. Artiklen indeholder et rigt, frembringende og 'disciplin-frit' syn på HCI og løser nogle eksisterende debatter omkring hvad HCI er og burde være.

Den anden artikel, skrevet i samarbejde med Elisa D. Mekler fra Universität Basel i Switzerland, fokuserer på rollen af fornøjelse (hedonia) og betydning (eudaimonia) for glæde via brug af teknologi - en debat som er opstået inden for HCI.

Oversigt over bidrag

Ud over de otte artikler er også et Late-Breaking Work bidrag og en Workshop, hvor DIKU forskere er involveret, blevet godkendt. I alt har 10 forskere fra DIKUs forskningssektion Human-Centred Computing (HCC) været involveret i forskningen.

De godkendte bidrag er:

• Understanding Affordance, System State, and Feedback in Shape-Changing Buttons - John Tiab (KU), Kasper Hornbæk (KU)

• Negotiating for Space? Collaborative Work Using a Wall Display with Mouse and Touch Input - Mikkel Rønne Jakobsen (KU), Kasper Hornbæk (KU)

• Sketching Shape-changing Interfaces: Exploring Vocabulary, Metaphor Use, and Affordances - Majken Kirkegård Rasmussen (AU), Giovani Maria Troiano (KU), Marianne Graves Petersen (AU), Jakob Grue Simonsen (KU), Kasper Hornbæk (KU)

• Momentary Pleasure or Lasting Meaning? Distinguishing Eudaimonic and Hedonic User Experiences - Elisa D. Mekler (Uni. Basel), Kasper Hornbæk (KU) - Best Paper

• HCI Research as Problem-Solving - Antti Oulasvirta (Aalto University), Kasper Hornbæk (KU) - Best Paper

• TableHop: An Actuated Fabric Display Using Transparent Electrodes - Deepak Sahoo (Uni. Sussex), Kasper Hornbæk (KU), Sriram Subramanian (Uni. Bristol)

• PowerShake: Power Transfer Interactions for Mobile Devices - Paul Worgan (Uni. Bristol), Jarrod Knibbe (KU), Mike Fraser (Uni. Bristol), Diego Martinez Plasencia (Uni. Sussex)

• Off-Limits: Interacting Beyond the Boundaries of Large Displays - Anders Markussen (KU), Sebastian Boring (KU), Mikkel Rønne Jakobsen (KU), Kasper Hornbæk (KU)

• What can Doodles on the Arm teach us about On-Body Interaction? - Paul Strohmeier (KU), Juan Pablo Carrascal (Queen's University, Kingston, Ontario) & Kasper Hornbæk - Late-Breaking Work

• Sharing Perspectives on the Design of Shape-Changing Interfaces - Paul Strohmeier (KU), Antonio Gomes (Queen's University) Giovanni Troiano (KU), Aske Mottelson (KU), Timothy Merritt (AU), Jason Alexander (Lancaster University) - Workshop

I løbet af de næste måneder, frem mod dette års CHI, vil vi dykke yderligere ned i nogle af bidragene.