Deep learning ser canceren før radiologen – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2016 > Deep learning ser canc...

07. marts 2016

Deep learning ser canceren før radiologen

Deep learning

Den lille forskningsdrevne virksomhed Biomediq, etableret af DIKU-forskere, bruger deep learning til at finde sygdomme, før mennesker kan se dem. Det kan føre til mindre overbehandling.

Skrevet af Bjørn Godske, Ingeniøren, den 7. marts 2016

Hos virksomheden Biomediq er neurale netværk og deep learning blevet standardværktøjer, når scanningsbilleder skal analyseres. Det gælder for eksempel mammografi, hvor alle scanninger fra Region Hovedstaden går gennem analyseværktøjerne hos Biomediq i et forskningssamarbejde.

Og det er ikke, fordi radiologerne og lægerne ikke længere er i stand til at se kræftsvulster eller forstadier, forklarer Erik Dam, der er seniorforsker og medgrundlægger af virksomheden:

»De steder, hvor radiologerne måske godt kan se, at der er en ændring, men ikke præcist hvor meget, kan vi med vores deep learning-modeller gå ind og sætte tal på forandringerne,« siger han.

Læs hele artiklen på ing.dk