Erik Frøkjær om EFI: En retlig afklaring er måske det bedste for KMD – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2016 > Erik Frøkjær om EFI: E...

16. september 2016

Erik Frøkjær om EFI: En retlig afklaring er måske det bedste for KMD

Offentlig IT

DIKUs ekspert i offentlig IT lektor Erik Frøkjær udtaler sig i en artikel i Berlingske om EFI-skandalen. Han mener, at KMD har en god sag over for det 700 millioner kroners erstatningskrav, som de er blevet mødt med af Skat som følge af de store problemer, Skat har haft med inddrivelsessystemet EFI.

Business.dk 14. september 2016

Skatteminister Karsten Lauritzen har sagsøgt KMD for 700 mio kr., og hvem der skal bære det retlige ansvar for, at inddrivelsessystemet EFI ikke fungerer, skal nu afgøres ved retten.

Erik Frøkjær mener dog, at KMD står godt i sagen og har til Berlingske udtalt:

- KMD har i mine øjne en god sag over for erstatningskravet fra Skat – om end det er særdeles ubehageligt at blive præsenteret for et krav af den størrelse. Og så fra en stor og vigtig kunde som staten jo er.

Derudover ser han også en retlig afklaring som den bedste løsning:

- Måske en retlig afklaring netop bør være vejen frem – også set fra KMD’s side. En forhandlingsløsning vil jo næsten helt sikkert blive hemmeligstemplet. Og det vil efterlade et uafklaret spørgsmål om KMD faktisk har haft et stort medansvar for de mange tåbeligheder, som har udfoldet sig i forbindelse med dette EFI-udviklingsprojekt hos Skat. Det vil kunne skade KMD’s renomme også på længere sigt. Faglig inkompetence og elendig projektledelse fra Skat har præget EFI i 10 år, helt fra starten i 2005 og frem til 2015. Og så fremkommer Skat pludselig med et erstatningskrav på 700 mio kr. Det er jo nærmest lidt komisk.

Læs hele artiklen på Business.dk