Kulturnatten 2017 på Datalogisk Institut – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print kalender-ikon Bookmark and Share

Datalogisk Institut, DIKU > Begivenhedsmappen > Begivenheder 2017 > Kulturnatten 2017 på D...

Kulturnatten 2017 på Datalogisk Institut

Universitetsparken kommer til at summe af liv til dette års Kulturnat. Sammen med Kemisk Institut, Institut for Matematiske Fag og Niels Bohr Instituttet fylder vi HC Ørsted Instituttet med spændende skattejagte, digitale opfindelser og lærerige foredrag.

Aktiviteter for kreative opfindere

Hos Datalogisk Institut kan i lege kreative opfindere for en aften, når Gymnasietjenesten giver en introduktion til de små computere Arduino og Micro:bit samt afholder workshops, hvor du kan finde på sjove anvendelser af disse digitale legoklodser. Som inspiration liner Gymnasietjenesten op med deres egne opfindelser i standen; blandt andet potteplanter som sender en e-mail, når de mangler vand; døren der sender en Twitter besked, hvis der går uønskede gæster ind på ens værelse og alarmen der giver besked, hvis morgenundervisningen er aflyst.

I vores stand giver Gymnasietjenesten en hurtig guide til programmeringssproget Scratch og viser, hvordan du nemt kan udvikle dit eget computerspil. Vi udfordrer alle til at deltage i vores robotkonkurrence og sætte dine nyerhvervede programmeringsevner på prøve. Der vil være præmier til de, der hurtigst kan køre robotten Mbot sikkert igennem vores labyrint.

Ingen af aktiviteterne kræver en it-baggrund for at kunne deltage.

Foredrag

Samtidig med aktiviteterne i standen vil der være en række oplæg med instituttets forskere. De vil give jer et indblik i datalogiens mange anvendelsesmuligheder fx hvordan Machine learning kan bruges inden for kræftforskning.

Mere info om oplæggene vil snarest blive annonceret.

Universitetsparken indtages af naturvidenskab

En række institutter fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet samarbejder med Copenhagen Science City om at gøre Nørre Campus og Østerbro til en bydel fyldt med aktiviteter både indenfor, udenfor og under jorden.

DIKU åbnede første gang dørene for Kulturnattens publikum i 2015 med stor succes. Sidste år voksede aktiviteterne på HC Ørsted Instituttet med deltagelse fra studerende, forskere og frivilligefra Institut for Matematiske Fag, Kemisk Institut, Datalogisk Institut og UNF (Ungdommens Naturvidenskabelige Forening).

Dette år udvider vi igen og er gået i samarbejde med Niels Bohr Institutet og Biologisk Institut så der kommer til at være underholdning for en hel aften på Nørre Campus. Så når du alligevel befinder dig på HC Ørsteds Instituttet, kan du følge den oplyste rute over til Biocentret og tage undergrundstoget til Panum bygningen og se det nye Mærsk tårn.

Se mere om aktiviteter for alle deltagende institutter snarest.