For gymnasielærere – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Datalogisk Institut, DIKU > For gymnasiet > For gymnasielærere

For gymnasielærere

På DIKU er vi interesseret i at fremme interessen for IT, og har derfor oprettet en gymnasietjeneste, bestående af dygtige studerende fra Datalogiuddannelsen.

Vores gymnasietjeneste bookes til at besøge din klasse for et par timer eller for en hel eftermiddag.

Studieafklaring?

Klassen kan også få besøg af Andrea og Christopher, som kan fortælle om, hvad Datalogi egentlig er, hvad det kan bruges til, hvordan det er at læse Datalogi på KU, uddannelsens opbygning, hvad man blive, når man er færdiguddannet datalog og meget, meget mere. De kan også tilbyde at lave et par datalogiske øvelser med eleverne. Kontakt Ann Steendahl Søndergaard, anns@di.ku.dk, for mere information eller for at booke Andrea og Christopher til et besøg.

Læringsværktøjer

Ønsker du at udfordre dine elever med programmering, men er du i tvivl om hvilke opgaver de skal have?

Code Academy har lavet et nemt og lærerigt miljø til nysgerrige nybegyndere inden for IT. Siden beskæftiger sig blandt andet med webdesign og webprogrammering. Der er også lidt mere tunge opgaver, som laves i Python eller Ruby.

Code.org er også et godt alternativ. Denne side bruger et mere pædagogisk værktøj, idet det benytter "kasser", man skal drag-and-dropper, for at programmere.

Code Combat er en portal, hvor man skal styre nogle karakterer igennem en bane, ved at programmere. Spillet er sjovt, nemt og lærerigt. Et sikkert hit blandt dine elever.