DIKU rangerer blandt verdens bedste it-universiteter – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2009 > DIKU rangerer blandt v...

17. december 2009

DIKU rangerer blandt verdens bedste it-universiteter

Comon offentliggjorde for nylig en Top-100 liste over førende forskningsinstitutioner inden for Computer Science, som er udgivet af Universitetet i Shanghai, Kina.

Comon konkluderer, at "Listen, der vedrører computerforskning, er umiddelbart trist læsning med danske øjne. På listen "Academic Ranking of World Universities in Computer Science" skal man nemlig ned på en 52. plads for at finde noget der klinger dansk, nemlig Københavns Universitet. De bedste europæiske universiteter skulle angiveligt være to israelske og Oxford i England."

Set fra et DIKU-synspunkt er det naturligvis trist, at man ikke finder flere af vores danske og nordeuropæiske kollegainstitutioner på listen, men vi kan nu godt alligevel tillade os at være lidt stolte af, at vi rangerer så højt på verdensplan - vurderet på nedenstående kriterier:

CodeWeightComputer Science
Alumni 10% Alumni of an institution winning Turing Awards in Computer Science since 1951
Award 15% Staff of an institution winning Turing Awards in Computer Science since 1961
HiCi 25% Highly cited researchers in Computer Science category
PUB 25% Papers Indexed in Science Citation Index- Expanded in Computer Science fields
TOP 25% Percentage of papers published in top 20% journals of Computer Science fields to that in all Computer Science journals