2. juni 2009

Bedste DIKUrevy i mange år?

Den traditionsrige DIKUrevy løb af stabelen lørdag den 30. maj. Der var fuldt hus, og jeg var virkelig glad for at have fået fat i en billet. Som institutleder har jeg en særlig interesse i eventuel omtale af DIKUs medarbejdere og ledelse i offentlige sammenhænge. Og jeg blev naturligvis ikke skuffet! Selvfølgelig fyldte DIKUs ve og vel meget – og det skal det jo også!

Det forgangne år har været turbulent for DIKU, så tekstforfatterne har kunnet boltre sig i gode emner. Nedskæringer, studieordningsrevisioner og fortætning var ikke til at komme uden om. IT Factory blev til ECTS Factory, og X-faktor blev til X-lektor. Desuden så vi Stein Bagger som ansøger til stillingen som chefstrateg for it-uddannelse og it-forskning. Alt kunne naturligvis lade sig gøre: 20% årlig vækst var ikke til at komme udenom, og lige om hjørnet lå uddannelse-as-a-service.

Der var også plads til de klassiske temaer. Programmeringssprogenes og operativsystemernes fortsatte kamp var på banen i flere omgange. I en omskrivning af visen ”Alle sømænd er glade for piger” blev pigerne erstattet med alle de dejlige programmeringsssprog: Java, C#, Ada, Fortran, Matlab osv. Selvfølgelig med undtagelse af Moscow ML - pigen som ingen ville ha'...

At man skal være forsigtig med at kritisere DIKU, blev bevist flere gange i løbet af aftenen. PHK fik en omgang tæsk for sine udtalelser om, at ”fysikere koder bedre end dataloger” , og at dataloger jo ”slet ikke er rustet til” at programmere ude i den store verden. Træd varsomt siger jeg bare!

Et af de numre, som virkelig tog kegler, var det lettere mislykkede ph.d.-forsvar. En blanding af galskab og humor og pinlige messenger-beskeder på den stakkels ph.d. studerendes laptop. Godt skrevet og flot timet! Og en huskeseddel til alle os andre om at slukke for al den automatik, når vi underviser, eller holder oplæg med vores laptops.

Efter revyen var der bred enighed om, at dette måske var en af de bedste revyer i mange år. Et er sikkert. DIKUs studerende er meget talentfulde - også når det gælder musik og dans og gode tekster - det er de i hvert fald rustet til!

Tak til alle de medvirkende - både foran og bag scenen!

Martin Zachariasen, institutleder, DIKU

 

   
   
   
 

 

 

 

Fotos Morten Siebuhr