Pressemeddelelse udsendt – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2009 > Pressemeddelelse udsendt

24. september 2009

Pressemeddelelse udsendt

Doktordisputatsforsvar om supercomputere på DIKU

Den 2. oktober 2009 kl. 14.00  forsvares en datalogisk doktordisputats på DIKU, Universitetsparken 1, 2100  København Ø, Lille Auditorium, med titlen:

Aspects of the efficient Implementation of the Message Passing Interface (MPI)

Disputatsen er indleveret til forsvar for den naturvidenskabelige doktorgrad (Dr. Scient.) ved Københavns Universitet af Jesper Larsson Träff, NEC Laboratories Europe, NEC Europe Ltd., Rathausallee 10, D-53757 Sankt Augustin, Tyskand.

Opponenter er:

Professor Brian Vinter, Datalogisk Institut, Københavns Universitet og
Professor Jaswinder Pal Singh, Princeton University

Hovedresultater

Disputatsen indeholder en lang serie af bidrag, der tilsammen viser, hvordan det såkaldte "Message Passing Interface", der er nærmest enerådende for programmering af "superregnere", kan implementeres med høj effektivitet, generelt, og specielt for en særlig klasse af superregnere (NEC's SX-serie, den japanske Earth Simulator).

Resultater af selvstændig interesse omfatter: runde-optimale "broadcast"-algoritmer, bedst kendte reduktions- og parallel-prefix algoritmer, forbedrede algoritmer for redution med fordeling, processomordning via grafpartitionering med forbedret heuristik samt effektiv håndtering af strukturerede, ikke-sammenhængende brugerdata.

Læs hele pressemeddelelsen