Phd sommerskole 2009 – Københavns Universitet

26. august 2009

Phd sommerskole 2009

Kommende stjerner får inspiration på Hven.
DIKUs Elite-phd sommerskole afviklet med stor succes

Stjernerne på himlen er utallige og er spredt ud i det flerdimensionale, krumme univers. Måske er det derfor elite ph.d. sommerskolen i "Manifold Learning in Image and Signal Analysis" blev henlagt til Tycho Brahes ø Hven. Denne disciplin handler nemlig om behandlingen af tyndt fordelte datamængder i et mangedimensionalt, krumt rum.

60 ph.d.ere og en række forskere fra DIKU, eScience Center og DTU, har sammen med førende forskere fra USA, i løbet af uge 34 udvekslet forskningsresultater, mødt potentielle kolleger og er blevet opdaterede indenfor den nyeste forskning på området. I løbet af sommerskolens intensive forløb fik de ph.d.- studerende mulighed for at få feedback og vendt problemstillinger med ligesindede.

Forskningsprojekt skal lette genoptræning
Behandlingen af datamængder i et mange dimensionalt rum giver mulighed for at skabe virkelighedsnære modeller, som kan bruges til at beskrive et problem så detaljeret, at for eksempel sygdomsdiagnosticering bliver mere effektiv. Således blev et genoptrænings projekt til præsenteret på sommerskolen. I en situation hvor en patient skal genoptræne sit ben ved hjælp af fysioterapeutiske øvelser, arbejdes der på at skabe et program som sikrer at genoptræningen bliver effektiv ved at registrere om øvelserne gøres korrekt og om der er fremgang i processen.

Mere information om sommerskolen og aktiviteter kan du finde på www.imm.dtu.dk/manifold