Tre DIKU-kandidater blev vindere af årets specialepris i datalogi – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2009 > Tre DIKU-kandidater bl...

12. juni 2009

Tre DIKU-kandidater blev vindere af årets specialepris i datalogi

Dansk Selskab for Datalogi uddelte torsdag den 11. juni 2009 i samarbejde med
dansk it prisen for årets bedste speciale i datalogi.

Der var spænding til det sidste, idet der i år var indstillet 10 specialer, der alle havde opnået karakteren 12 og derfor var jævnbyrdige kandidater. Dommerne besluttede, at der var to specialer, der var så gode, at de skulle dele førstepladsen.
De tre vindere fra venstre: James Avery, Kristine Slot og René Truelsen, foto: dikutal.dk

James Avery, phd-studerende på DIKU, blev præmieret for sit speciale The Generalized Sturmian Method: Development, Implementation and Applications in Atomic Physics.

I indstillingen anføres bl.a.:
James Avery har med sit speciale leveret et imponerende stykke arbejde. Der er udviklet ny teori og software, og James leverer et beundringsværdigt stykke formidling til kvanteteoretikere. Dette er fulgt op af anvendelsre på problemer inden for atomfysik. Den generaliserede Stum-metode viser stort potentiale for bergninger af elektronstruktur, og den udviklede software vil være til god praktisk nytte for forskere, som arbejder med dette emne.

René Truelsen og Kristine Slot, begge kandidater fra DIKU, modtog ligeledes en førstepræmie for specialet Content-aware video editing in the temporal domain.

I indstillingen anføres bl.a.:
Dette speciale præsenterer en algoritme, som autmatisk kan ændre længden af en video uden at påvirke hastighederne af objekterne i videoen. Arbejdet er nyskabende, idet udvidelsen af 2D seam carving til 3D er cutting edge teknologi. René og Kristines resultater er både af empirisk og teoretisk art og giver en yderst praktisk (hurtig) løsning på problemet. Desuden er rapporten yderst velskrevet.

Stort tillykke til James, René og Kristine med den flotte præstation.