SIGCHI.dk's studenterpris til Esben Warming Pedersen fra DIKU – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2009 > SIGCHI.dk's studenterp...

18. juni 2009

SIGCHI.dk's studenterpris til Esben Warming Pedersen fra DIKU

SIGCHI.dks Studenterpris for årets mest ekstraordinære speciale gik i år til Esben Warming Pedersen fra DIKU. Prisen blev uddelt i forbindelse med den danske interaktionsdesigndag, som blev afholdt 17. juni på ITU.

SIGCHI er en forkortelse for Special Interest Group on Human Computer Interaction, og foreningen er en interessegruppe for professionelle fra erhvervslivet, akademikere og studerende, der er interesserede i samspillet mellem menneske og teknologi, herunder HCI (human computer interaction).

Esbens speciale hedder "mixiTUI: A Tangible Sequencer for Electronic Live Performances" og  er et system til livemixning og -opførelse af elektronisk musik, hvor musikken trækkes ud af computeren og ud i det fysiske rum. I stedet for at afvikle musikken fra en bærbar computer, mixer og arrangerer musikeren sin musik foran publikum ved hjælp af klodser, knapper og en stor objektfølsom skærm.

I den mundtlige begrundelse for mixiTUI som vinderspeciale sagde Julia Gardner, at at en af årsagerne til, at specialet vandt var, at Esben benytter en meget høj grad af brugerinddragelse. Selv om mixiTUI gør brug af helt nye teknologier, er der stadig fokus på brugeren og brugerens behov, og enhver beslutning i interaktionsdesignet var velovervejet og funderet i en analyse af brugerens behov. Derudover var udvalget imponeret over den meget grundige evaluering, som blev gennemført i specialet.

Ud over den traditionelle brugerevaluering hvor 6 elektroniske musikere testede og evaluerede systemet, gennemførte Esben en koncertevaluering, hvor 117 deltagere overværede en elektronisk koncert med mixiTUI og evaluerede systemet.

Stort tillykke til Esben med prisen

Specialet kan downloades på www.mixitui.com/speciale.pdf.

Videoer og yderligere information kan findes på www.mixiTUI.com

Der fulgte desværre ingen skriftlig udtalelse med prisen, men