Studiepraktikanter og erhvervspraktikanter gæstede DIKU i uge 46 – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2009 > Studiepraktikanter og ...

05. november 2009

Studiepraktikanter og erhvervspraktikanter gæstede DIKU i uge 46

Folkeskoleelever og gymnasieelever fik forsmag på studielivet på DIKU.

IT-branchens praktikuge for folkeskolelever og Det Naturvidenskabelige Fakultets studiepraktikuge er overstået for denne gang. De to begivenheder, der i øvrigt ikke har noget med hinanden at gøre, faldt i år oven i hinanden.

På DIKU siger vi sjældent nej tak til besøg fra mulige kommende studerende, så vi valgte at åbne dørene for begge grupper.

Onsdag fulgte en gruppe folkeskoleelever fra 9. klasser fra hele Danmark på 18 samt en mindre gruppe gymnasie- og hf-elever et særligt tilrettelagt program, hvor de ud over en introduktion til datalogistudiet ved studieleder Torben Mogensen blev underholdt af 3 ph.d.-er, en fra hver af DIKUs tre forskergrupper, med smagsprøver på forskningsprojekter og anekdoter fra studielivet. Dagen blev rundet af med lidt hard core forelæsninger om supercomputere og programmering i PS3 ved Professor Brian Vinter samt en intro til programmeringssprog ved Torben Mogensen.

Folkeskoleeleverne skulle tilbringe resten af ugen på deres respektive værtsvirksomheder HP og NNIT, mens gymnasieeleverne skulle prøve at følge rigtige forelæsninger og øvelsestimer. DIKU-guiderne Thomas og Oscar sørgede for at tilrettelægge et varieret program.

Efter eget udsagn har dagene på DIKU givet eleverne et meget godt indblik i studielivet. De gav ved fredagens afrundende frokost udtryk for, at de havde fået stort udbytte af besøget og var glade for, at menuen både havde budt på både forelæsninger og øvelsestimer.

Se stemningsbilleder fra praktikugen: