Åbent Hus tiltrak mange gæster – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2010 > Åbent Hus tiltrak mang...

12. marts 2010

Åbent Hus tiltrak mange gæster

Årets Åbent Hus-arrangement på det Naturvidenskabelige Fakultet blev i år afviklet 10. marts.

Allerede før den officielle åbning kl. 15.00 begyndte det at strømme ind med videbegærlige gymnasieelever, delvis i følgeskab af forældre. Der blev officielt registreret 850 besøgende gennem de to manuelle tællere, der var udstationeret ved enderne af HC Ørsteds Institutets vandrehal.

På den store markedsplads i vandrehallen blev de forskellige SCIENCE-uddannelser præsenteret med spændende opstillinger og engagerede repræsentanter fra forsknings- og studiemiljøerne.

I år var der ikke bare én, men hele to datalogiske uddannelse, der skulle præsenteres, nemlig den klassiske Datalogi og så "newbien" Naturvidenskab og IT.

Fra arrangørernes side meldes om stor interesse for begge uddannelser. Datalogi kan profitere af at være gammel i gårde og kendt. Både boden og foredragene var velbesøgte, og mange af de besøgende udviste stor målrettethed i deres fremtidige studieplaner.

Naturvidenskab og IT er der allerede mange der har hørt om, men også mange der ikke har. Boden med de udstillede eksempler på datalogisk modellering ifm. et andet fag vakte pæn interesse - også hos studerende, der allerede er tilmeldt et klassisk naturvidenskabeligt fag. Mon ikke det lover godt for tilstrømningen til denne splinternye uddannelse?

Se stemningsbilleder og eksempler på kampagnemateriale for Naturvidenskab og IT nedenfor:

Se kampagnemateriale for Naturvidenskab og IT
Posters (PDF): Vand, Ørken, Celler
Postkort (PDF): Vand, Ørken, Celler

Øverst: Datalogi og Naturvidenskab og it var opstillet side om side i vandrehallen. Datalogi fremviste bl.a. Eye tracker, MixiTUI, Stereo-cam, TouchScreenPC med model af protein-foldning. NatIT fremviste bl.a. modeller for vejrprognoser, sedimentaflejring, bioinformatik, kemiske processer og SCP.
Nederst: Foredragene var velbesøgte, her ses Torben Mogensen og Lasse Nielsen på slap line.