Årets DIKU Revy - en stor succes! – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2010 > Årets DIKU Revy - en s...

02. juni 2010

Årets DIKU Revy - en stor succes!

Til trods for titlen var årets DIKURevy nu ganske sjov - for ikke at sige hylende morsom! Endnu en gang havde revygruppen præsteret en forestilling af professionelt tilsnit, som bragte stemningen i top og lattermusklerne i krampe.

Det siges at matematiske begavelser ofte er musiske begavelser, og måske gælder dette også dataloger? I hver fald var revysangene velskrevne, velfremførte og søde, f.eks. den om semaforen og processen som ikke helt kunne enes. Og så var der forførende orientalske rytmer, hvor mændene vrikkede med hofterne så damerne hvinede!

Revyen blev afviklet i et total udsolgt Store UP1 lørdag den 29. maj med deltagelse af såvel vores egne revystjerner som ikoner som Facebook, Twitter, iPad, Microsoft Vista, Google Wave og mange flere.

Filmindslagene var som sædvanlig af høj standard. Vi så "mr. DIKU", Torben Mogensen, folde sig ud som institutfører. Han kæmpede en fortvivlet og håbløs kamp (i bedste "Der Untergang" stil) mod fjendtlige UBST-troppers overtagelse af DIKU-bygningen. Stort skuespiltalent, som fik aftenens største bifald!

Fornyelser er der også brug for. Som det tørt blev konstateret er revyen allerede i 3D, så i stedet blev det forsøgt at introducere DIKURevy i 2D. Det var dog en begrænset succes. Desuden introducerede revyen et nyt DIKU-designet, linux-baseret og finsk-udviklet computersprog: Jyrki. Hård kost for de studerende!

Endelig blev der endnu en gang sat fokus på mandlige datalogers problemer med at finde en kvindelig partner. Selv der var hjælp at hente hos DIKUs svar på ScoreKaj, samt spændende og innovativt computerstrip, var det svært at få datalogerne i tale. De skal jo altid "kode lidt".

Dataloger er bestemt ikke kedelige. De er bredt informeret om samfundet, men også selvironiske i forhold til deres eget fag - og fagets konsekvenser i forhold til samfundet. Revyen er et godt eksempel på, at sociale netværk på nettet kan være gode, men de kan aldrig slå de personlige netværk som f.eks. når revy-entusiaster mødes og beundrer/nedgør hinandens revyer - naturligvis med et smil på læben.

Tak for en morsom aften til revygruppen, skuespillerne, instruktørerne, band, teknik, filmhold og rekvisitørerne og alle de andre, som har bidraget til revyen!

Martin Zachariasen, institutleder, DIKU

Se videoerne fra forestillingen på youtube:

Udflytningen.
Highscore.