22. juni 2010

Pressemeddelelse: Fejlfindingsprogrammet Coccinelle integreres i Linux

Et meget lovende værktøj til fejlfinding i programkode, Coccinelle, som er udviklet i et samarbejde mellem bl.a. forskerne Julia Lawall, og Nicolas Palix, DIKU, samt Gilles Muller, INRIA, Frankrig, har nu vist sit værd:

Den 14. juni 2010 blev Coccinelle en integreret del af Linux kernen, specifikt i det seneste udvikler-snapshot som kaldes linux-next.

Coccinelle er et værktøj der finder og korrigerer programfejl i C code. Fejlfindingen og rettelsen foregår helt automatisk ifølge nogle givne regler og sparer hermed softwareudviklere for mange timers arbejde med manuel fejlfinding og kvalitetssikring af den kode, de har siddet og udviklet eller lavet rettelser i.

Coccinelle har nu været anvendt til mere end 600 patches (korrektioner) og er blevet accepteret i Linux-kernens kildetræ. Det har også været brugt i andre open source og egenudviklede softwareprojekter. 

Det er nu blevet meget lettere for Linux-udviklere at tjekke, at de ændringer, de har foretaget i programkode er i overensstemmelse med de regler, der er sat op for fejlfinding. Udviklere, der har lyst til at bidrage til den videre udvikling af Linux-kernen, kan bruge de samme regler til at finde kode, som fortsat har brug for særlig opmærksomhed, i den eksisterende kodebase.

Se også et praktisk eksempel på, hvordan Coccinelle anvendes (på engelsk).

Alle, der er interesserede i at bruge Coccinelle, er velkomne til at kontakte Julia Lawall for at drøfte mulige anvendelsesområder - eller til at tage kontakt til personer på Coccinelle mailing list hvis der er behov for teknisk assistance.

Besøg Coccinelles projekthjemmeside: http://coccinelle.lip6.fr