34 elever blev for en stund forvandlet til menneskelige computere – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2010 > 34 elever blev for en ...

17. november 2010

34 elever blev for en stund forvandlet til menneskelige computere

Erhvervs- og studiepraktikanter var på besøg på DIKU og lærte bl.a. om algoritmer ved at prøve det selv.

Hvad er den bedste metode til at indlære et helt nyt begreb? Ved at prøve det på egen krop, selvfølgelig. Efter en hel dag med foredrag var det en kærkommen forandring for de 34 kursister at få lov til at prøve kræfter med algoritmernes univers.

Under kyndig ledelse af phd-studerende Anders Starcke Henriksen og værterne Thomas og Oskar - begge DIKU-studerende, deltog de gæstende elever i en talfordelingsleg, hvor de selv udgjorde de data, man normalt sætter en computer til at håndtere. Resultatatet viste bl.a., at output afhænger af input og af at den opskrift man følger, skal være helt korrekt og entydig.

Herudover fik gæsterne en grundig intro til de to bacheloruddannelser, der tilbydes på Datalogisk Institut, nemlig datalogi og naturvidenskab og it.

Programmet bød desuden på en generel intro til universitet, fakultet og institut ved viceinstitutleder Kim Steenstrup Pedersen, en forelæsning om programmering ved professor Brian Vinter og en intro til begrebet algoritme med phd-studerende Anders Starcke Henriksen.

Se billeder fra dagen her: