Dansk forskningsprojekt genopfinder ERP - nu uden database – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2010 > Dansk forskningsprojek...

12. august 2010

Dansk forskningsprojekt genopfinder ERP - nu uden database

DIKU er med i forskningsprojekt, der forsøger at finde den optimale tredjegenerations ERP-software. Blandt andet er databasen skrottet til fordel for en event log.

Forskergruppen består af forskere fra CBS og fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet, DIKU. Ph.d.-studerende på DIKU, Morten Ib Nielsen, afleverer i slutningen af oktober sin afhandling, der indgår som en del af det store projekt, der går under navnet 3gERP. Projektet er støttet af Højteknologifonden, og har CBS, DIKU og Microsoft som partnere.

Customisering og konfigurering gør ERP dyrt

»Projektet udspringer af en undren over, hvorfor ERP skal være så besværligt og dyrt for små og mellemstore virksomheder. Det, der bidrager til en høj TCO (total cost of ownership, de totale levetidsomkostninger, red.) er, når de store standardsystemer skal customiseres og konfigureres og vedligeholdes. Vi beskæftiger os både med eksisterende ERP-systemer såsom Microsoft Dynamics NAV, men søger også at give et 'revolutionært' bud på, hvordan ERP kan forenkles ved at tage deres grundlæggende softwarearkitektur op til revision,« siger Morten Ib Nielsen.

Grundstenen i den revolutionære tilgang er, at den traditionelle tankegang, hvor ERP-softwaren ligger oven på en database, smides over bord.

Læs hele artiklen i Version2.