4. maj 2010

Melanie og Sarah fra DIKU til tops i Google scholarship-prisuddeling

 

Den internationale datalogi-pris Google Anita Borg Memorial Scholarship er siden 2004 blevet uddelt til kvindelige datalogistuderende som anerkendelse for et projekt- eller forskningsarbejde.

For første gang er der i år danske studerende med blandt finalisterne. På DIKU kan vi glæde os over at have hele to navne med i slutopløbet:

Melanie Ganz, ph.d.-studerende ved DIKU's Billedgruppe, nåede helt til tops i slutfeltet og modtog et scholarship til en værdi af 7000 €.

Sarah Niebe, som er M.Sc. i datalogi og ligeledes tilknyttet Billedgruppen nåede frem til en plads blandt finalisterne.

Med prisen og finalepladserne følger en invitation til begge kvinder til The Google Scholars' Retreat, som holdes i Zürich i perioden 28.-30. juni 2010.

Prisen er indstiftet af amerikaneren Anita Borg, som var ph.d i computer science fra the Courant Institute at New York University og viede sit liv til at fremme interessen for datalogi blandt kvinder og andre "minoriteter" i samfundet. Efter Anita Borgs død i 2003 er det Google, der har videreført traditionen med scholarship-uddelingen.

DIKU ønsker Melanie Ganz og Sarah Niebe tillykke med de flotte placeringer.

Læs ComOns omtale af begivenheden
Læs CRNs omtale af begivenheden

Læs mere om de to kandidater.

Melanie Ganz er kandidat (M.Sc.) i fysik fra Karlsruhe Universitet, Tyskland (2007). Som led i sit kandidatstudie tilbragte hun et år på University of Wisconsin, Madison, USA.

Melanie blev tilknyttet Datalogisk Institut på Københavns Universitet (DIKU) som ph.d.-studerende i 2008, hvor hun forsker i "application of computer vision and machine learning techniques in medical imaging" samt "statistical interpretations of results retrieved in medical imaging problems".

Ph. d.-studiet gennemføres i et samarbejde med Nordic Bioscience, Herlev. Melanie forventer at få sin ph.d.-grad til 2011. Det aktuelle projekt, som har banet vej for Google Scholarship er Melanies forskning i diagnosticering af hjerte-kar-sygdomme ved hjælpe af billedbehandling og mønstergenkendelse.

Sarah Niebe er kandidat fra Datalogisk Institut, Københavns Universitet (DIKU) 2009. Hendes forskning er koncentreret om "Physical simulation and rigid body dynamics", samt optimeringsmetoder. Sarah er p.t. tilknyttet eScience-centret som forskningsassistent.

Se annonceringen med oversigt over alle finalister

http://googleblog.blogspot.com/2010/05/introducing-googles-2010-anita-borg.html 

Læs mere om Google Anita Borg Memorial Scholarship http://www.google.com/anitaborg-emea/