IT-branchen mangler stadig kvinder – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2010 > IT-branchen mangler st...

28. oktober 2010

IT-branchen mangler stadig kvinder

Endnu færre kvinder end sidste år begyndte på it-fag og de "hårde" naturfag. Erhvervslivet mener, det er skidt for fremtidens velfærdssamfund, at vi ikke udnytter alle ressourcer. Et hold europæiske forskere er i EU-projektet IRIS ved at undersøge hvorfor. Projektet undersøger mange forskellige faktorer, der formodes at have indflydelse på de unges studievalg, såsom ungdomskultur og selvudvikling; interesser og selvtillid; fagenes indhold samt undervisningsmetoder både i folkeskolen og på universitetet.

IT-journalisten Dorte Toft forsøger også i sit medieprojekt Lykkelig i nørdland, der består af en bog, en blog, en videokonkurrence og en facebook-test at gøre naturvidenskab og it mere relevant og nærværende for unge piger.

Læs hele artiklen om kvinder og it-branchen på Webmagasinet FORUM.