Stor stigning i kvote 2 ansøgninger til it-uddannelser på KU – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2010 > Stor stigning i kvote ...

12. april 2010

Stor stigning i kvote 2 ansøgninger til it-uddannelser på KU

De nye optagelsesstatistikker, som netop er blevet offentliggjort på KUs hjemmeside varsler om øget interesse for at tage en videregående uddannelse. Ikke kun på Science, men også på de øvrige fakulteter meldes der om stigende ansøgertal.

Datalogi mærker særlig stor interesse. 47 personer svarende til 90% flere end sidste år har søgt ind på datalogi, heraf 19 som 1. prioritet.

Også de øvrige it-uddannelser sporer fremgang.

Naturvidenskab og it, som især har været markedsført blandt gymnasieelever, altså kvote 1-ansøgere, har alligevel opnået 10 ansøgere, heraf 4 som 1. prioritet.

Hele 119, heraf 36 som 1. prioritet, har søgt in på Kommunikation og it, der udbydes på det humanistiske fakultet. Det svarer til en samlet stigning på 153,2% i alt og 89,5% som 1. prioritet.

It og sundhed viser astronomiske fremgangstal på hhv. 150 og 1000%, fordi der i år er hele 20 personer, der har søgt ind, heraf 11 som 1. prioritet.

Alt i alt lover tallene godt for kvote 1-ansøgningerne også.

Den samlede statistik kan ses på https://studier.ku.dk/optagelsesstatistik