2. september 2010

Studiestart på naturvidenskab og it

I mandags startede 21 nye studerende på den nye uddannelse naturvidenskab og it. Hele ugen har de været i gang med at få masser af information om studiet og universitet i det hele taget. De har lært om Intranettet, studievejledning, fagrådet, studienævnet og meget andet.

Morten Olgenkær (20) er en af de nye studerende, og her fortæller han om studiestarten:

- De første dage brugte vi mest til at lære hinanden og stedet at kende. De sidste dage er vi blevet fyldt med information om, hvad studiet går ud på og har fået en hel masse praktisk viden om studiet og universitet.

Rus'erne har også fået lov til at lege lidt med deres nye fag i praksis. De har blandt andet lavet en øvelse, hvor de fik udleveret to bolde med samme vægt, men med forskellig volumen. De skulle måle luftmodstanden og sammenligne pigernes kast med fyrenes. Ifølge Morten var det både sjovt og spændende at få lov til at arbejde med sit nye fag i praksis, og samarbejdet gav også mulighed for at lære hinanden lidt bedre at kende:

- De forskellige øvelser, vi har lavet, har været medvirkende til, at vi allerede er rimeligt godt rystet sammen. Derudover har vi spist middag sammen en aften, hvor vi talte sammen om vores ambitioner på kryds og tværs, også med underviserne og andre ansatte. Der var også én, som havde skrevet en sang om studielivet, og gav et nummer på guitaren! Alle er meget imødekommende, og det er skønt at underviserne - og særligt studielederen Søren Olsen - er så engagerede, fortæller Morten.

Morten er ikke særligt bekymret over, at naturvidenskab og it er et helt nyt fag, men er godt klar over, at det er vigtigt, at faget får profileret sig selv:

- Der er ikke noget der hedde "vi plejer" på dette studie, så derfor er det vigtigt, at alle gør meget ud at forme studiet, så det bliver, som vi gerne vil have det. Vi vil gerne gøre os bemærket og vise, at vi er her! Derfor har jeg også allerede meldt mig ind i fagrådet og andre råd for at være med til at tegne fremtiden her på studiet, siger Morten entusiastisk.

 På naturvidenskab og it ligger rusturen først i oktober, hvilket Morten synes, er lidt sent. Han er dog ikke bekymret for det sociale miljø på studiet:

- Det sociale kører rigtig godt, og en del har allerede talt om at tage på en fælles skitur i februar.

Men først gælder det undervisningen, som starter i næste uge, og som Morten også ser frem til.

Læs mere om naturvidenskab og it på hjemmesiden.