Rekordstort antal besøgende til Åbent Hus på SCIENCE 2011 – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2011 > Åbent Hus på SCIENCE 2011

18. marts 2011

Rekordstort antal besøgende til Åbent Hus på SCIENCE 2011

Igen i år blev der afholdt Åbent Hus for gymnasieelever på SCIENCE, og vandrehallen på H.C. Ørsted Instituttet var fyldt op med stande fra de forskellige uddannelser. Der var stor interesse for de naturvidenskabelige fag, og antallet af besøgende nåede 1219 ved dagens afslutning, en fremgang på 400 i forhold til sidste år.

På standen for Datalogi blev der budt på et indblik teknologiens muligheder, og de fremmødte kunne eksperimentere med den elektroniske musikpult MixiTUI, som betjenes med klodser, der lægges på en fotografisk overflade, en Eyetracker, som blandt andet kan bruges til analyse af tekstlæsning og en Touch-skærm med algoritmespil.

Der var pænt fyldt op til begge foredrag om datalogiuddannelsen, hvor der blev gennemgået både adgangskrav, studiemiljø og diverse projekter af studieleder Torben Mogensen og PHD-studerende Lasse Nielsen, samt en kort introduktion til programmering af lektor Ken Friis Larsen.

Den nye bacheloruddannelse NatIT tiltrak også mange interesserede til den teknikfyldte stand, hvor hovedattraktionen var en 65'' skærm, der viste eksempler på maskinlæring, her fodboldspilleres adfærd på en bane og genkendelse af vejskilte. Maskinelæring er en måde for computeren at lære at genkende mønstre ud fra eksempler og data.

Den massive markedsføring af Åbent Hus og NatIT bar frugt i form af mange flere besøgende både på standen og til foredragene, hvor bl.a. studieleder Søren Olsen og ph.d.-studerende Sarah Niebe fortalte om uddannelsen og hvordan man modellererog visualiserer data fra forskellige naturvidenskabelige fag.

Fakultetets studiestartsundersøgelse viser i øvrigt, at godt en fjerdedel af fakultetets nye bachelorstuderende har deltaget i Åbent Hus på SCIENCE. Heraf har cirka 45 % svaret, at arrangementet havde stor betydning for deres studievalg. Dette viser, at arrangementet har stor betydning for rekrutteringen til fakultetets uddannelser.

Se flere billeder:

Torben Mogensen fortæller om studiemiljø på datalogi-uddannelsen. Søren Olsen fortæller om naturvidenskabog IT's mange anvendelsesmuligheder.
Pressen var forbi på standen for Datalogi. Gymnasieeleverne fandt maskinlæring på NatIT standen interessant.