21. december 2011

Efterårets produktion af DADIU spil præsenteret 16. december

DADIU, Dansk Akademi for Interaktiv Digital Underholdning, gennemfører i et samarbejde med flere forskellige videregående institutioner, herunder DIKU, uddannelse af spiludviklere. Fredag den 16. december blev efterårets produktioner fra DADIU-uddannelsen fremvist ved et arrangement på ITU.

Der deltog i alt 6 hold, heraf flere med DIKU-studerende. I DADIUs egen foromtale af præsentationn er superlativerne fremme - bl.a. fremhæves, at der er sket en stigende professionalisering af produktionerne og at den kunsteriske kvalitet er i top.

Billede fra spillet Blackwell
Fra spillet Blackwell

Alle spillene er udviklet i Unitys 3D-engine og kan spilles online:

Back to Bed er et casual puzzle i et univers, der er stærkt inspireret af surrealisme. Wake up Clone er et ‘first-person jump puzzler' I et dystopisk univers. A Mother's Inferno er skræmmende og finder sted i en verden på grænsen mellem virkelighed og horror.
Distorpia er den fagre nye verden, der er gået helt galt - man skal passe på de virtuelle spøgelser.
Blackwell tager udgangspunkt  i en virkelig historie om Nellie Bly, en kvindelig amerikansk journalist fra slutningnen af 1800-tallet. Spillene skal finde vej væk fra et kvindeasyl på Blackwell's Island.
I Hell Driver går det stærkt og med Satan på bilradioen. Man kører stærkt - ikke for at vinde men for at overleve.

De seks spil er anmeldt på http://www.eurogamer.dk/articles/2011-12-17-rets-dadiu-spil-artikel, hvor alle får rosende ord med på vejen. Nu ventes med spænding på Politikens anmeldelse.