Københavns sundhedsborgmester gæstede DIKU – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2011 > Københavns sundhedsbor...

18. august 2011

Københavns sundhedsborgmester gæstede DIKU

Fredag den 12. august 2011 havde instituttet fornemt besøg af Københavns Kommunes sundhedsforvaltning med borgmester Ninna Thomsen i spidsen.

Besøget var del af en større 'Tour de Sundhed' på både SCIENCE og SUND med deltagelse af såvel dekaner som rektor. KU og Københavns Kommune vil nemlig gerne udforske mulighederne for et tættere samarbejde om bl.a. sundheds- og forebyggelsesinitiativer.

DIKU var første stop på ruten. Efter dekan Nils O. Andersens velkomst med en intro til Niels Bohr Science Park-projektet gik turen til DIKUs robotlaboratorium, hvor lektor Kim Stenstrup Pedersen fortalte om de forskellige it-uddannelser på KU og kort gennemgik en række forskningsprojekter om sundheds-it.

Et projekt, der især interesserede sundhedsborgmesteren og hele forvaltningen var HumIm - Human Imaging - som handler om at indføre omkostningsbesparende fysioterapeutisk genoptræning i hjemmet ved hjælp af en spilboks med et påmonteret kamera koblet til en skærm.

Reaktionerne gik fra "Ring endelig til os" og til uddybende spørgsmål om udviklingsperspektiv og om DIKU virkelig var dem, der kom først med ideen. Et godt og livligt besøg med lovende perspektiver for samarbejdet med Københavns Kommunes sundhedsforvaltning.

Herefter fortsatte delegationen til Idræt, Panum og CESA (Center for Sund Aldring).