Ny datalogisk forskning: Tidlig diagnosticering af rygerlunger – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2011 > Ny datalogisk forsknin...

14. april 2011

Ny datalogisk forskning: Tidlig diagnosticering af rygerlunger

10.000 lunger scannet i 3D. Sådan et stort materiale er en sjælden gave for en datalog.

Lauge Sørensen, postdoc ved Datalogisk Institut, Københavns Universitet, greb muligheden og genbrugte et materiale, der oprindelig var indsamlet for at undersøge, om screening kan redde flere mennesker fra lungekræft, til at træne en algoritme i at diagnosticere rygerlunger, også kaldet KOL.

Algoritmen har lært at kende forskel på strukturer i lungevævet, så et program bagefter kan tegne et "sandsynlighedskort"´over lungen, der viser, hvor der er sygt lungevæv.

Læs hele artiklen i videnskab.dk