Hollywood gør dataloger cool - men kvinderne er stadig et problem – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2011 > Hollywood gør dataloge...

21. juni 2011

Hollywood gør dataloger cool - men kvinderne er stadig et problem

Du er ikke længere 'mærkelig', hvis du roder med computere viser en undersøgelse i NYT.

Filmen The Social Network om Faceboookstifter Marc Zuckerberg, og andre Hollywood-fremstillnger af it-udviklere som seje gutter, har gødet jorden for en sand opblomstring af datalogi-faget på amerikanske universiteter. Ifølge artiklen i New York Times er billedet, at antallet af datalogistuderende er steget med ca. 50% på et år, og at interessen for en karriere inden for computer science er på raketfart opad, bl.a. p.g.a fremkomsten af sociale medier og smartphones og pads.

ComON har spurgt lederen af datalogisk institut på Københavns Universitet, Martin Zachariasen, om han genkender tendensen fra USA. Det gør han.

”Både datalogi-studiet og it-uddannelserne generelt oplever en stigende søgning. En tidigere undersøgelse viste, at faget på landets universiteter oplevede en 40 procent øget tilslutning sidste år,” fortæller han. Du er ikke længere 'mærkelig', hvis du roder med computere viser en. ComON har spurgt Martin Zachariasen, om han genkender tendensen fra USA. Det gør han. "Både datalogi-studiet og it-uddannelserne generelt oplever en stigende søgning. En tidigere undersøgelse viste, at faget på landets universiteter oplevede en 40 procent øget tilslutning sidste år," fortæller han. Billedet er det samme i USA, hvor 50% flere læser datalogi i 2011 end i 2010.

Læs hele artiklen og interviewet med Martin samt diverse kommentarer i ComOn

Læs hele artiklen om situationen i USA i New York Times