God reklame for datalogiuddannelsen i DRs Pengemagasin – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2011 > God reklame for datalo...

24. marts 2011

God reklame for datalogiuddannelsen i DRs Pengemagasin

Datalogiuddannelsen fik rigtig god eksponering i DRs (næst)bedste sendetid, nemlig magasinet Penge den 23. marts 2011 kl. 21.25. Se indslaget, hvor bl.a. studerende Sarah Nøhr og Ejnar Håkonsen fortæller, hvad der fik dem til at søge ind på studiet.

Om datalogiuddannelsen fører til den bedste livsindkomst  i sammenligning med eksempelvis revisorer, læger, aktuarer eller ingeniører var genstand for en intens dækning i DRs Penge onsdag aften.

Eksperterne nåede frem til, at aktuaruddannelsen alt andet lige og ud fra en gennemsnitsbetragtning og parametre som arbejdsløshed, startløn, nedslidning og pensionsforhold giver den bedste livsindkomst - men dem udklækkes der også ganske få af.

Datalogiuddannelsen var med i slutfeltet og var vel den uddannelse, der blev mest indgående belyst med både studerende og færdiguddannedes udsagn. Væk var det nørdede image, frem tonede moderne og nuancerede unge mennesker med høje og realistiske ambitioner for fremtidige karrieremuligheder.