Flot DADIU-anmeldelse i dagens Politiken – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2011 > Flot DADIU-anmeldelse ...

10. maj 2011

Flot DADIU-anmeldelse i dagens Politiken

Årets DADIU-spilproduktion høster rosende omtale hos Politikens anmelder.

I Thomas Vigilds anmeldelse, der kan læses i dagens trykte udgave af Politiken  (10. maj) hedder det bl.a.: "I den seneste uge er jeg blevet sprættet op af glubske dinosaurer, mens jeg famlede forvildet rundt i mørke mudrede skyttegrave. Jeg har vendt op og ned på dimensionerne, forsvaret jordkloden mod invasion fra rummet bevæbnet med en kagerulle og blendet en ko med et næsehorn.

Jeg har med andre ord prøvet lidt af hvert. For hvis der er noget,  der samlet set kendetegner årets seks afgangsspil fra den danske spilskole, Dadiu, er det en fascinerende forskellighed og absurd høje ambitioner.

Årets afgangsspil er ikke færdige spil, men snarere korte svendeprøver, der alene skal vise, om de studerende kan deres håndværk. Alle spil er udviklet i løbet af blot fem uger af et hold danske studerende sat sammen fra et væld af forskellige videregående uddannelser i Danmark, og alle spil er blevet instrueret af studerende fra Den Danske Filmskole. "

Link til anmeldelsen online:

Fakta:

Afgangsspil fra Dadiu, Det Danske Akademi for Digital, Interaktiv Underholdning. Alle spil er gratis og fungerer til både Mac og Windows i browseren. Ekstraprogrammet Unity er påkrævet, men kan installeres gratis.

Tildelte anmelderstjerner (dette CMS kan desværre ikke gengive hjerter, som er Politikens vartegn)

1916 - Der unbekannte Krieg

Raasool