40 % flere har søgt ind på datalogi – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2011 > 40 % flere har søgt in...

14. juli 2011

40 % flere har søgt ind på datalogi

Igen i år har Københavns Universitet oplevet en rekordhøj stigning i antallet af ansøgninger. Særligt Det Naturvidenskabelige Fakultet har haft fremgang. 344 har i år søgt ind på datalogi, hvilket er en stigning på hele 40 % i forhold til første år.

En af forklaringerne er de store ungdomsårgange og det stadig stigende antal elever, der tager en gymnasieuddannelse. Men det tyder også på, at de unges uddannelsesdrømme er blevet mere realistiske. De traditionelt populære uddannelser med stærk adgangsbegrænsning, har nemlig kun oplevet en mindre stigning eller slet ingen stigning, mens uddannelser med mere behersket eller ingen adgangsbegrænsning er steget i ansøgertal. Det kunne derfor tyde på, at de unge har søgt bredere.

Læs hele pressemeddelelsen.