30. september 2011

Veloplagt professor leverede varen

Mikkel Thorups tiltrædelsesforelæsning 29. september 2011 om hash-tabeller tiltrak mange nysgerrige forskere og studerende fra nær og fjern.

Indledningningsvis forklarede DIKUs nye professor i algoritmer og datastrukturer, hvad man bruger hash-tabeller til, ved at fremdrage nogle anvendelsesorienterede eksempler, som ikke-algoritme-forskere også kunne følge med i. Eksempelvis til at slå op i telefonbøger på en intelligent måde. Så langt kunne de fleste være med.

Herefter gik det stærkt - og mange måtte nøjes med at lade sig overbevise om, at Mikkels matematiske grundforskning, formler, bevisførelse og anlagte forudsætninger havde hold i virkeligheden - mens de virkelige feinschmeckere - algoritmeforskerne og matematiknørderne i forsamlingen - fik et saligt blik i øjnene og kom med udbrud som "Det er jo ren kunst!".

Ikke-tilstedeværende må selv dømme - Mikkels præsentation kan ses eller genses her (PDF 1MB)

Stemningen var munter og afslappet under den efterfølgende reception, hvor solen strålede om kap med den nybagte professor. Nederst er der et link til billeder fra forelæsning og reception.

Se hele billedserien https://www.flickr.com/photos/28140068@N05/sets/72157627662014919/show/