Stor interesse for at blive udvekslingsstuderende – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2011 > Stor interesse for at ...

08. april 2011

Stor interesse for at blive udvekslingsstuderende

Et samlet flow på 40 udvekslingsstuderende - fordelt på ca. 30 udlændinge, der har valgt at studere på DIKU og ca. 10 DIKU-full rate-studerende, der søger til udlandet - taler sit eget sprog: Det er populært at tage et udvekslingsophold under ERASMUS-programmet.

I forårssemestret 2011 har 6 DIKU-studerende valgt at studere et semester på et andet europæisk universitet i foråret 2011. Og lige så mange vil gøre det til efteråret.  "Det er faktisk en pænt stor procentdel af vores kandidatstuderende" siger programkoordinator Robert Glück. "Vi kan mærke en stigende interesse både blandt vores danske og internationale studerende for at tage et par semestre i et andet land. Det er positivt, fordi de kommer hjem med en masse gode oplevelser og ny faglig inspiration i bagagen."

Interessen for at læse i Danmark blandt udlændinge er meget stor. Ifølge Robert Glück har DIKU i studieåret 2010/11 taget imod ikke færre end 28 europæiske udvekslingsstuderende under ERASMUS-programmet - fordelt på 13 lande (Estland, Frankrig, Italien, Norge, Østrig, Polen, Rumænien, Svejts, Spanien, Tjekkiet, Tyrkiet, Tyskland og Ungarn).

Sammen med de internationale fuldtidsstuderende under COME-programmet bidrager vores ERASMUS-udvekslingsstuderende til at skabe et internationalt studiemiljø, der rækker helt ind i omdrejningspunktet for DIKUs sociale aktiviteter, nemlig kantinen.

Der er fortsat restpladser for danske studerende, der vil til udlandet i foråret 2012.