Andrew Blake was here! – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2012 > Andrew Blake was here!

23. maj 2012

Andrew Blake was here!

På årets indtil videre varmeste dag havde DIKU fornemt besøg af Microsoft Research's topleder Andrew Blake, som gav en tour de force inden for Microsofts seneste bedrifter – både inden for ny forskning og nye forretningsområder.

Blandt nogle af de forskningsmæssige highlights fremhævede Mr. Blake dna programming og global climate information og ikke mindst Kinect boksen, som har kickstartet en rivende udvikling af nye samfundsgavnlige anvendelsesområder (også her på DIKU, hvor vi med projektet HUMIM forsker i at fremme mulighederne for fysioterapi i hjemmet).

DIKUs forskergruppeledere gav smagsprøver på nogle af instituttets forskningsmæssige fyrtårne, herunder HIPERFIT-projektet, som anvender funktionsprogrammering inden for finans-it, samt WALLVIZ, der udforsker nye muligheder inden for online-ledelsesinformation på store interaktive vægskærme.

Andrew Blake var meget interesseret i at høre mere om nogle udvalgte studenterprojekter om computer vision, som han var tydeligt imponeret over. På DIKU er vi glade for kontakten med Microsoft Research i Cambridge, som holder dørene åbne for samarbejde om studenterprojekter og udvekslingsophold for vores studerende.