Hvem er bedst til grøn it? – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2012 > Hvem er bedst til grøn...

15. februar 2012

Hvem er bedst til grøn it?

Konkurrencen om Danmarks grøn it-priser 2012 er i gang. Både virksomheder, offentlige institutioner og enkeltpersoner kan tilmelde sig konkurrencen, som afholdes af DANSK IT, ITBranchen og Videncenter for grøn it i Digitaliseringsstyrelsen.

Digitalisering og smart it-anvendelse kan reducere CO2-udledningen og samtidig øge
konkurrenceevnen og effektiviteten hos danske virksomheder og offentlige myndigheder. Derfor vil IT-Branchen, DANSK IT og Videncenter for grøn it nu for fjerde gang belønne de bedste eksempler på grøn it-anvendelse i Danmark.

Grøn it-priserne vil blive uddelt af klimaminister Martin Lidegaard, som udtaler:

- Virksomheder og den offentlige sektor har brug for klimavenlig it, og grønne it-løsninger kan hjælpe omstillingen af vores samfund til en grøn vækstøkonomi. Grøn it-priserne belønner dem, der viser vejen.

Tre priser

Der uddeles i år tre priser: strategiprisen, innovationsprisen og specialprisen. Strategiprisen uddeles til en virksomhed eller institution, som har igangsat et effektfuldt og bemærkelsesværdigt initiativ til at nedbringe organisationens belastning af miljøet ved hjælp af it.

Innovationsprisen uddeles til en virksomhed, institution eller person, som har frembragt et fornyende og lovende eksempel på energibesparelser gennem brug af it.

Specialprisen er i år for første gang en fast del af programmet. Specialprisen uddeles til en person, virksomhed eller institution, som på anden vis har udmærket sig inden for grøn it. Prisen kan f.eks. belønne en ildsjæl, et tankevækkende tiltag, en original ide eller lignende.

Hvad er grøn it?

Grøn it kan være tiltag, som reducerer miljøbelastningen fra it-udstyr, f.eks. grønne datacentre og energirigtige it-indkøb. Men grøn it kan også være tiltag, hvor it anvendes til at reducere miljøbelastningen på andre områder, såsom intelligent bygningsstyring, afholdelse af digitale møder og udvikling af teknologi, som understøtter fremtidens intelligente el-system, smart grid.

Tilmelding til konkurrencen

Tilmelding til konkurrencen skal ske på DANSK IT's hjemmeside https://bit.ly/groenit senest den 25. marts. Danmarks grøn it-priser 2012 vil blive uddelt på DANSK IT's årsmøde den 31. maj.

For mere information, kontakt:

Anders Sparre, afdelingschef, DANSK IT, tlf. 33 17 97 87, e-mail asp@dit.dk
Peter Schliemann, fuldmægtig, Digitaliseringsstyrelsen, tlf. 60 74 38 75, e-mail pesch@digst.dk
Michael Nymann Folmer, konsulent, IT-Branchen, tlf. 72 25 55 08, e-mail mnf@itb.dk