30. november 2012

DIKU’s Lambdabamser programmerede sig til bronzemedalje

DIKU’s ukronede programmeringskonger, Lambdabamserne, der tidligere i år hjemførte en andenplads ved DM i programmering, blev i den forgangne weekend nr. 11 ved de nordvesteuropæiske mesterskaber i programmering, NWERC, der blev afholdt 23.-25. november på Delft University of Technology. 

Placeringen som nr. 11 rækker til en flot bronzemedalje. Lambdabamserne blev samtidig bedst placerede danske hold ved mesterskaberne, hvor 85 hold fra universiteter i Skandinavien, Tyskland, Storbritannien og Benelux-landene deltog.

Inden konkurrencen blev skudt i gang havde der været lidt uro blandt flere deltagere, da problemsættet ved konkurrencen var ændret i forhold til tidligere år. Det betød, at det f.eks. ikke var muligt på forhånd at vide, hvor mange test cases, der var knyttet til hvert problem. Men da det først blev alvor, viste det sig ikke at have en afgørende betydning for udfaldet af konkurrencen.

Spænding til det sidste

11. pladsen kom i hus efter en hektisk slutspurt, hvor Lambdabamserne i noget tid var hægtet af førerfeltet, men de fik kodet sig tilbage i kampen, da de gjaldt. ”Vi kom lidt sløvt ud og lå længe omkring plads 20-30. men så kom vi godt efter det og var oppe på en andenplads to timer inde i konkurrencen. Vi havde løst seks opgaver med en time tilbage og skulle blot kode vores løsning til opgave H for at sikre os en top-5 placering, men vi fik ikke gjort det helt rigtigt, og endte derfor med seks løste opgaver. Det blev ret nervepirrende til sidst.”, siger Lambdabamsernes Søren Dahlgaard.

Næstbedst i Skandinavien

Sejren ved mesterskaberne gik til tyske The Deepstackers fra Universität Rostock, der løste otte af de stillede opgaver korrekt. Med et svensk hold på 10. pladsen blev DIKU’s Lambdabamser næstbedst i Skandinavien. Samtidig fik bamserne også skovlen under deres banemænd fra DM i programmering. Århusianske, This could be your advert måtte således tage til takke med 15. pladsen i konkurrencen.

Til trods for, at DIKU-programmørerne sluttede i toppen af feltet og blev det bedst placerede danske hold, havde bamserne håbet på lidt mere. ”Jeg synes ikke vi er tilfredse. Men opgavesættet lå heller ikke så godt til os, synes jeg. Vi havde næsten løsningen til opgave H, men vores implementering var ikke helt god nok.”, siger Søren ærligt

Billeder fra mesterskaberne kan ses her: https://flitcie.ch.tudelft.nl/56/NWERC-2012

Slutstilling: https://chipcie.ch.tudelft.nl/

Læs mere om konkurrencen på NWERC’s officielle hjemmeside: http://2012.nwerc.eu/