09. oktober 2012

Stemningsrapport fra DIKUs alumnedag 2012

DIKUs første alumnedag var en stor succes!

Så meget står klart efter fredagens arrangement, som vakte stor tilfredshed hos de 130 fremmødte alumner.

Gå direkte til fotokavalkade: http://flic.kr/s/aHsjCkz1u1

Klokken er slået 16:15 i DIKUs gamle bibliotek, dagens sidste taler har fordøjet sit bragende bifald og fadølsanlægget er tændt. Stemningen var allerede overstadig efter de mange indslag tidligere i lille UP1, som fejrede DIKU og særligt fejrede datalogen som innovatør og iværksætter. Se flere billeder nederst i artiklen. Eller gå direkte til fotokavalkaden i Flickr

Som del af dagens program fortalte Maz Spork (Egmont Innovation) Stephen Alstrup (Octoshape), Kaare Danielsen (Jobindex) og Mikkel Hippe Brun (Tradeshift) hver især om deres firmaers succes. Historierne om den bugtede vej til tops i erhvervslivet satte smil på læben og selvtillid i brystet af forsamlingen og fyldte salen til randen med bifald. Ingen var efter disse indslag i tvivl om, at dataloger ejer verden af i morgen.

I biblioteket genser og omfavner minglende DIKUfanter hinanden, nogle efter adskillige års adskillelse. Birthe Christensen og hendes veninde hører til blandt DIKUs tidligste studerende. Tilbage i 1975 oprettede de, i overensstemmelse med tidens ånd, en gruppe for kvindelige studerende, som stadig mødes ved lejlighed.

”Dengang var der flere piger på datalogiuddannelsen”, fortæller Birthe. ”I dag er det svært at finde kvindelige dataloger”. Ingen af dem har følt sig udsat i det mandsdominerede mandefag, ”men vi havde nok haft en anden karriere, hvis vi havde været mænd”, mener de. De to damer er her for at netværke, og begge synes alumnedagen har været et hit – ”genialt” siger de ligefrem.

I den anden ende af aldersskalaen finder vi 2-årige Jonathan, som sidder på faders arm i færd med at indtage en muffin. Mor er i udlandet, så Martin Kock har sin søn med til alumnedag. Martin dimitterede i 98, men som Press Play on Tape medlem, tidligere revyboss samt tidligere kantineforeningsmedlem har han særdeles stærke bånd til DIKU. ”Jeg er her for at se alle de gamle hoveder, og for at gense DIKU en sidste gang inden flytningen”, fortæller han.

Alumnedagen har også tiltrukket flere nuværende studerende. DIKUs lovlydige hackergruppe, Pwnies, lider af vokseværk. De arrangerer workshops og rejser verden rundt for at deltage i  hackerkonferencer og –konkurrencer, og de ønsker at tiltrække medlemmer og sponsorater udefra. Derfor er alumnedagen det helt rigtige forum at udbrede budskabet om hacking i, mener Pwnies, som fik taletid fra podiet til bl.a. at efterlyse bedre hosting-faciliteter.

En enkelt matematikstuderende har indtaget stand ved alumnedagen. Esben Bistrup Halvorsen gør reklame for sin database-optimeringsmetode for at tiltrække firmaer (såkaldte ”testofre”), som er villige til at stille deres databaser til rådighed. Det ser ud som om, der allerede er bid.

Daybuilder v/Lasse Benn Nørgaaard og Philip Kaare Løventoft er et DIKU-studerende-initiativ, der har affødt flere artikler og nu er på vej ud i virkeligheden, nemlig en platform, som kan anvendes af personer med depression og deres behandlere til at kommunikere med hinanden og følge med i patientens udvikling i hverdagen.

Også Keld Simonsen, som startede på DIKU tilbage i 1973, har noget at opnå ved at indfinde sig til alumnedagen. Han var manden, der bragte Internettet til Danmark i 1983, dvs. for snart 30 år siden. Keld er tilbage på DIKU for at gøre reklame for jubilæet i håb om at få sat gang i noget festivitas på DIKU i denne anledning. Mon ikke, der skulle vise sig at være gode .

Vel efter kl. 20 var samtalerne stadig i gang i det gamle bibliotek. Folk hyggede, netværkede og fik tilsyneladende hvad de kom for. Alumnedagen kan derfor udråbes som en stor succes, som med god grund kan gøres til en tilbagevendende begivenhed. Og rygtet vil vide, at festen fortsatte på restaurant Halifax..

Lidt flere stemningsbilleder:

Link til hele fotokavalkaden på Flickr: http://flic.kr/s/aHsjCkz1u1