15. marts 2013

En DIKU Talk i nostalgiens tegn - emailens 30 års jubilæum blev fejret

30 år med email

Mandag den 11. marts fejerede DIKU 30 års jubilæet for den første rigtige email, der blev afsendt 2. januar 1983 til en server i Amsterdam.

At det var ansatte fra DIKU, der skulle skrive historie dengang for 30 år siden, var det nok de færreste, der havde forestillet sig. Men faktum er, at den føste email udgik fra DIKU.

I dag kan man more sig lidt over, hvor tøvende man forholdt sig til foretage det digitale kvantespring ind i informationssamfundet, hvor email først blev allemands-eje, men nu lige så stille er ved at blive fortrængt at nye sociale medier som facebook.

Mandagens DIKU-talk var først og fremmest helliget 30 års jubilæet for den første email og internettets spæde start. Men den bød også på en kavalkade af kærlige/satiriske kommentarer til vores brug af de digitale medier, som det har udviklet sig siden dengang.

5 indbudte talere underholdt en opmærksom forsamling domineret af "old boys and girls", men blandet med både studerende, forskere og DIKU-alumner fra virksomheder og organisationer. Efter talerne var der reception.

Hele seancen blev filmet - filmen vil blive lagt ud på hjemmesiden inden for kort tid.

Læs presseomtalen:

Link til dagens program og præsentationer.

Billeder fra festlighederne

 

Keld Simonsen om den første danske email

 

 

 

 

Lektor Niels Brügger om Facebooks udvikling fra start til i dag