25. september 2013

Store smil og glade genforeninger til DIKU Alumnedagen

DIKU Alumnedag

Både veteraner og "newbees" mødte talstærkt op til DIKU Alumnedagen 2013. Det blev til mange brede smil både før, under og efter foredragsdelen. Se stemningsbillederne.

For mange var der tale om et glædeligt gensyn med studiekammerater, som man ikke havde set i mange år. For andre var det måske lige så meget det kendis-spækkede program der trak. I hvert fald havde der i år tilmeldt sig endnu flere DIKU-alumner end sidste år. Hele 160 personer havde skrevet sig på deltagerlisten - og fyldte godt op i Auditorium 1.

Institutleder Martin Zachariasen og Viceinstitutleder Stephen Alstrup bød velkommen på såvel instituttes som DIKU Business Clubs vegne.


I første sæt gav CEO fra SimCorp Klaus Holse, stifter af Endomondo Mette Lykke og stifter af Edlund Thomas Jøhnk hver især deres bud på, hvordan man kommer til tops og får succes med sin virksomhed. Kan der trækkes nogle fællesnævnere, så er det vel, at man ikke skal fornægte den indre nørd, men bruge den konstruktivt, at man skal fokusere på det væsentlige og ikke brede sig for meget ud over de mere perifere ting.

 


I andet sæt var fokus både frem- og tilbagerettet. DIKUs professor Kasper Hornbæk gav et indblik i nogle af de nye bøjelige skærmtyper, der i øjeblikke testes ude i Experience Lab på KUA.

Herefter tog de to DIKU Quinder aargang 1975Birthe Christensen og Anne Mette Staugaard) over og gav forsamlingen noget at tænke over med en stærk opfordring til at få flere kvinder tilbage ind at læse datalogi - for kvinder er generelt rigtig gode afsluttere og kan sagtens hævde sig i forhold til det såkaldt stærke køn.

De introducerede deres helt specielle HEKS-model, som beskriver forskellige kvindestrategier for, hvordan man overlever længe i en mandsdomineret verden (hvor arketypen Nørd mærkeligt nok har bedste forudsætninger).

Til sidst satte den snart 40 års jubilerende DIKU-revy trumf på ved bl.a. at opføre en parodi på, hvorfor kvinder nogle gange kan synes, det er lidt hårdt at studere på DIKU, hvis man ikke bliver taget seriøst.

Flere gode revyindslag fra 40 års perspektiv vil kunne opleves i weekenden 27. og 28. september. Billetter kan stadig fås ved henvendelse til revyboss Jenny Vej på jennyvej@gmail.com.

Og så var der reception: