Millionvis af børn deltager i Computer Science Education Week i næste uge – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2013 > Millionvis af børn del...

06. december 2013

Millionvis af børn deltager i Computer Science Education Week i næste uge

Vidste du, at kun 5% af alle børn lærer at programmere - i en verden, der bruger computere til næsten alt? Dette problem forsøger de at gøre noget ved under næste uges Computer Science Education Week.

Vi bruger computeren mere og mere. De fleste af os gør det, fordi det giver os nye muligheder på vores arbejde, nye muligheder for at mødes med andre mennesker på nettet, og nye muligheder for at blive underholdt. Men de fleste af os er kun brugere, og ikke skabere, af computersoftware. Dette forsøger Computer Science Education Week at gøre op med i næste uge, ved at åbne datalogiens verden for børn over hele verden.

En uges undervisning af eksperter

I dagene 9.-15. december 2013 vil flere end tre millioner børn fra 160 lande deltage i godt 24.000 timers on-line undervisning i programmering under overskriften Computer Science Education Week (csedweek.org). Blandt underviserne er blandt andet Facebooks Mark Zuckerberg og Microsofts Bill Gates.  Det bliver verdens største lærings-event nogensinde. Børnene vil få mulighed for at skrive deres første computerprogram under kyndig vejledning af nogle af verdens bedste dataloger og programmører – herunder Bill Gates fra Microsoft, og Mark Zuckerberg fra Facebook. Børnene skal bl.a. guide en Angry Bird rundt i en labyrint ved at angive kommandoer som ”et skridt frem”, ”drej til venstre” og ”drej til højre”. Det lyder ikke så indviklet, og det er programmering dybest set heller ikke.

De første skridt er ikke svære at lære

Programmering handler om at fortælle en computer præcist, hvad den skal gøre. Børnene, som deltager i Computer Science Education Week, kan programmere computeren ved at placere en række byggeklodser på skærmen i den rigtige rækkefølge. Mange – og især Hollywood – forbinder programmering med indviklede koder og uforståelige skærmbilleder, men det er ikke kernen i programmering. Kernen er trin for trin at angive, hvad computeren skal gøre – længere er den ikke.

Programmering er et værktøj for alle

Målet er, at alle børn bør lære at programmere. Ikke fordi at alle børn skal blive programmører, men fordi de igennem programmeringen får et indblik i, hvad man kan – og ikke kan – med en computer. Med Computer Science Education Week bliver datalogiens verden åbnet for millionvis af børn, der kan bruge programmering som platform til en spændende verden af muligheder, hvor kun fantasien sætter grænser.

Du har også muligheden - eventet er åbent for alle, der har mod på det.

Lær mere og tilmeld dig Computer Science Education Week