Ny finans-it uddannelse er kommet godt fra start – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2013 > Ny finans-it uddannels...

25. januar 2013

Ny finans-it uddannelse er kommet godt fra start

Alle parter bag DAFIT (Dansk Akademi for Finansiel IT) er tilfredse med første forløb af den tværfaglige finans-it uddannelse, som en halv snes studerende fra Københavns Universitet og CBS har gennemført med Saxo Bank som sponsor og case-virksomhed.

DAFIT-studerende med undervisere efter endt eksamen

Virksomhederne i finanssektoren efterlyser mere tværfaglig viden hos nyudklækkede kandidater fra it-uddannelserne. Det viser det kompetencearbejde, CFIR (Copenhagen Finance IT Region) har udført de senere år.

Derfor søsatte CFIT, hvis overordnede mål er at skabe vækst og innovation mellem finans og it, et projekt sidste sommer med Københavns Universitet, CBS og Saxo Bank som sponsor og case-virksomhed. DAFIT (Dansk Akademi for Finansiel IT), som projektet hedder, har nu haft det første hold bestående af ti studerende fra CBS og Datalogisk Institut ved Københavns Universitet, som er tæt på at afslutte deres kandidatuddannelse gennem forløbet.

”Alle deltagere – både universiteterne, de studerende og Saxo Bank - har udtrykt stor begejstring for forløbet. De studerende var meget begejstrede for at arbejde med virkelige cases og at arbejde sammen med studerende fra andre studieretninger”, fortæller Mikkel Freltoft Krogsholm, erhvervskonsulent i CFIR, der deltog i afslutnings-eventen onsdag den 15. januar hos Saxo Bank.

Seks studerende fra Datalogisk Institut ved Københavns Universitet har deltaget i DAFIT, og ifølge professor Stephen Alstrup er man klar til at fortsætte med et nyt forløb efter sommerferien.

”Vi har oprettet et kursus, som de studerende kan melde sig til fra september. Meldingerne har været, at det både har været interessant at udføre projekter, der direkte kan anvendes af en virksomhed med sparring på et højt fagligt niveau fra Saxo Banks side, og at det har været udbytterigt at skulle samarbejde med studerende fra CBS, som kommer med en anden baggrund”, siger Stephen Alstrup.