Første NatIt-bachelor udklækket – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2013 > Første NatIt-bachelor ...

25. januar 2013

Første NatIt-bachelor udklækket

Den første bachelor i Naturvidenskab og it er nu en realitet. Cæcilie Søgaard-Jensen modtog store lykønskninger fra SCIENCE og DIKU med sit 7-tal, da den sidste eksamen blev overstået med en projektfremlæggelse fredag den 25. januar.

NatIT-Studieleder Søren Olsen ønsker Cæcilie tillykke

Naturvidenskab og it er en tværfaglig uddannelse, hvor man kombinerer programmering og matematisk modellering af data med et naturvidenskabeligt anvendelsesfag. I Cæcilies tilfælde har faget været geografi, hvor hun har brugt sine kundskaber i datamodellering til at sammenligne interpolationsmetoder på målinger af den årlige nedbør i Region Midtjylland.

Nu glæder Cæcilie sig til at slappe af oven på et hektisk forløb, der heldigvis blev belønnet med et flot 7-tal. Hun er klar til at læse videre på kandidatniveau, og har blandt de ca. 22 mulige uddannelser valgt at koncentrere sig om geografien.

”Jeg synes, det har været meget givtigt, at jeg har kunnet bruge datalogien og matematikken fra NatIT-studiet til at få meget mere spændende og brugbare resultater ud af eksempelvis nedbørsmålinger”, fortæller Cæcilie. ”Der er store muligheder i at koble it sammen med naturvidenskabelige data – man kan nå meget længere, når man trækker på supercomputernes hjælp til at sammenholde og modellere data i stor skala”.

Søren Olsen, der er en af de hovedansvarlige bag denne forholdsvis nye uddannelse, supplerer: ”Vi kan se, at satsningen på det tværfaglige har været rigtig. Mange af vores studerende synes ganske vist, at det er hårdt at skulle lære at programmere, men kan bagefter se, at det virkelig kan bruges til noget, når de er kommet gennem forløbet. De er i helt anderledes omfang klædt på til at arbejde med de store komplekse datamodeller, som er fremtiden inden for en lang række brancher og forskningsområder”.

Resten af Cæcilies årgang bliver færdige til sommer.