Opråb: Skaf dog de unge en it-uddannelse – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2013 > Opråb: Skaf dog de ung...

31. januar 2013

Opråb: Skaf dog de unge en it-uddannelse

Cirka 700.000.

Så mange it-stillinger mangler lige nu at blive besat i Europa. Og det er et problem, mener Europa-Kommissionen, som sammen med it- og telebranchen slår alarm fra World Economic Forum i Davos, Schweiz.

For mens antallet af it-jobs vokser med tre procent om året, falder antallet af færdiguddannede inden for it- og telebranchen.

»It-kvalifikationskløften vokser, og samtidig bliver køen af arbejdsløse længere og længere. Vi har brug for en fælles indsats mellem regeringer og virksomheder for at udjævne denne kløft. Ikt-sektoren (it, kommunikation og tele, red.) er den nye rygrad i europæisk økonomi, og sammen kan vi forhindre, at en generation tabes på gulvet, og at EU mister konkurrenceevne,« sagde næstformand for kommissionen, Neelie Kroes, under konferencen ifølge en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen på www.version2.dk