DIKU-studerende klar til VM i hacking i Las Vegas – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2013 > DIKU-studerende klar t...

31. juli 2013

DIKU-studerende klar til VM i hacking i Las Vegas

I disse dage løber it-sikkerhedskonferencen Def.Con af stablen i Las Vegas, og blandt deltagerne er en gruppe datalogistuderende fra Københavns Universitet, som skal konkurrere i dét, der betegnes som verdensmesterskabet for hackere.

Vel at mærke lovlydig hacking, for Def.Con er en konference, som oprindeligt blev organiseret af hackermiljøet, men med fokus på hacking med det formål at forbedre it-sikkerheden.

Gruppen af DIKU-studerende, der kalder sig 'Pwnies', har kvalificeret sig til konkurrencen ved at vinde en kvalifikationstest, som blev afholdt af Carnegie Mellon University.

Siden har gruppen blandt andet forberedt sig på mesterskabet i Las Vegas ved at deltage i andre konkurrencer, hvor det dog har været træning, der har været i højsædet frem for et mål om at vinde.

»Til den allerseneste konkurrence, vi deltog i, valgte vi at gå efter bredden frem for at blive nummer ét, da vi allerede var kvalificerede. I stedet brugte vi krudtet på at få de gode til at hjælpe de mindre gode, som så fik træning i denne type konkurrence. Vi landede på en 46. plads, men frem for alt fik vi styrket samarbejdet i gruppen og hevet de svageste et niveau op. Det får vi brug for, når det virkelig gælder,« udtaler studerende Mathias Svensson fra Pwnies ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Universitet.

Selv forventer gruppen dog ikke mirakler i syndens by, hvor de studerende ikke regner med at slutte i top 10.

Pwnies er ét af amatørholdene, men skal dyste mod professionelle, som til daglig arbejder fuld tid med it-sikkerhed. I konkurrencen deltager således også et andet dansk hold af professionelle.