Stemningsbilleder fra DIKUs 'Summer Of Code' – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2013 > Stemningsbilleder fra ...

01. august 2013

Stemningsbilleder fra DIKUs 'Summer Of Code'

DIKU Summer of Code er en event, hvor studerende mødes for at kode. Der er ikke som sådan nogen plan: "Det handler om at forbedre sig, men ligeså meget om at sidde sammen og arbejde"  fortæller Philip Munksgaard fra datalogistudiet.

Selvom der ikke er nogen reel plan for ugen, er der alligevel en række temaer, som det er planen at arbejde med. For de interesserede kan der blive afholdt workshop i forskellge programmeringssprog, så man enten kan varme op til den kommende blok, eller blot forbedre sin viden eller evner indenfor datalogien. Udover workshops er de studerende allerede igang med at programmere et spil. Spillet går under navnet DIKURouge og er et tekstbaseret spil, der handler om at udforske DIKUs kældre imens man kæmper imod et monster, som i dette tilfælde er en af forelæserne på studiet, som skal nedkæmpes for at optjene ECTS-point.

Martin Grünbaum forklarer reglerne for DIKURogue

Spillet er stadig på tegnetbrættet og der er stadig rig mulighed for at kunne påvirke udkommet af det endelige spil, men én ting er dog sikkert: "øl og cola er et must i spillet" fortæller Martin Grünbaum, der samtidig nævner at, hvis man vinder skal man ende i Caféen?.

Trods sommervarme pænt fremmøde

Philip Munksgaard er en af arrangørerne bag Summer of Code

"Håbet for antal deltagende var på første dagen 10-15, og der er mødt ni personer op, hvilket vi meget er tilfredse med.", fortæller Philip Munksgaard.

Til slut forklarer de programmende drenge, at det også kunne være sjovt at igen i år at deltage i den internationale Funktionsprogrammeringsevent: ICFP-konferencen, som hvert år har en tilhørende Student Competition - "Det er også noget vi kunne finde på at bruge noget tid på, nu når vi er samlet, for det kunne være fedt at deltage igen i år".