Tilbageblik: Årets DIKU-priser 2013 – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2013 > Tilbageblik: Årets DIK...

13. december 2013

Tilbageblik: Årets DIKU-priser 2013

Året 2013 lakker mod enden, et år med masser af nye udfordringer og udvikling. Forrest i denne fremdrift har været et stærkt medarbejderteam, der har arbejdet hårdt for at få det hele til at hænge sammen. Institutledelsen vil gerne anerkende indsatsen og har uddelt en række priser:

Årets Artikel 2013: Mikkel Thorup

Professor Mikkel Thorup modtog prisen for Årets Artikel for artiklen Simple Tabulation, Fast Expanders, Double Tabulation, and High Independence, som præsenterede imponerende resultater, som har betydning både for praktisk og teoretisk datalogi.

Ud over at vinde Årets Artikel, har Mikkel Thorup i år også stået i front for det nye EADS center på DIKU.

Årets Underviser 2013: Rolf Molich og Cosmin Oancea

Årets Underviser gik i år til to personer - ekstern lektor Rolf Molich, der har fået fremragende evalueringer for sit kursus i Menneske-datamaskine interaktion (HCI), samt Postdoc. Cosmin Oancea, der fremhæves for sin evne til at formidle og følge op.

Årets Formidlingspris 2013: Ken Friis Larsen og Sarah Niebe

Til årets staff-møde i december blev der givet to formidlingspriser - en publikumspris og institutlederens favorit-pris. Publikumsprisen gik til Ken Friis Larsen for sin omfattende formidlingsindsats såvel i pressen som i rekrutteringssammenhæng. Institulederprisen gik til ph.d.-studerende Sarah Niebe, som har leveret et væsentligt bidrag til the Bullet Physics Engine.

Der var i alt nomineret 5 til formidlingsprisen. Øvrige kandidater var Torben Mogensen, Søren Dahlgaard og Stephen Alstrup, der alle har bidraget væsentligt til instituttets samlede formidlingsindsats i 2013.

Årets Medarbejder 2013: DIKUs Service Team og Henrik Hochreuter

Årets Medarbejderpris var ligeledes delt mellem to modtagere. Første modtager var DIKUs serviceteam, som er en ny enhed, der assisterer med at arrangere events. DIKUs serviceteam består af Anya Kjærsig, Christian Hindkjær og Dina Riis Egholm.

Henrik Hochreuter, CITI,(Center for IT Innovation) modtog den anden pris for sin store indsats ifm. Forskningsstøtteansøgninger.