Tillykke med de 30 år i Danmark, e-mail! – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2013 > Tillykke med de 30 år ...

13. marts 2013

Tillykke med de 30 år i Danmark, e-mail!

Den første e-mail til Danmark blev sendt fra Holland, og var en bekræftelse af, at Datalogisk Institut ved Københavns Universitet (DIKU) nu havde kontakt med mcvax, der var navnet på serveren i Europa.

Det skete 2. januar 1983, altså for godt og vel 30 år siden. Og det blev begyndelsen på hele eventyret om e-mailen i Danmark. Keld Simonsen, der i dag blandt andet er kendt for sit arbejde i foreningen DKUUG, så nemlig allerede dengang et enormt potentiale i den nye teknologi.

Han holdt i mandags et foredrag på DIKU i anledning af jubilæet. Og selvom der er sket temmelig meget siden den allerførste e-mail, er det ifølge Keld Simonsen ikke så anderledes i dag.

»Der er ikke så meget forskel på, hvad man bruger e-mails til i dag og hvad man brugte det til dengang. Vi ville dog også gerne sende programmer rundt, men der gik noget tid, før vi kunne det. Filerne var simpelthen for store,« siger Keld Simonsen til Version2.

Læs hele artiklen her.