21. november 2014

DIKU er vært for Dansk Datalogi Dyst 2014

Datalogi, Gymnasieelever, Konkurrence

Den første runde af Dansk Datalogi Dyst afholdes den 1.-7. december og er åben for alle gymnasieelever i Danmark. Det kan være din chance for at kalde dig dansk mester i datalogi og kvalificere dig til den internationale konkurrence i Kasakhstan.

Hvis du har en datalog gemt i maven, er Dansk Datalogi Dyst muligheden for at prøve dine talenter af. Dansk Datalogi Dyst henvender sig til datalogi- og matematikinteresserede elever i gymnasiale uddannelser. Målet er at motivere og træne gymnasieelever på alle niveauer i algoritmisk problemløsning og programmering - evner der er særligt efterspurgt i både universitetsverdenen og erhvervslivet. Konkurrencen omhandler matematiske problemer, og hvordan man beregner dem effektivt. Dette kunne f.eks. være at skrive et program der beregner den korteste vej mellem to byer.

Konkurrencen er delt op i to runder, og de dygtigste elever fra runde to vil gå videre til et træningsseminar i foråret, hvor der vil være fokus på mere avancerede emner. Før konkurrencens start kan deltagerne øve sig med tutorials og træningsopgaver. De dygtigste deltagere vil repræsentere Danmark ved internationale konkurrencer i hhv. Polen og Kazakhstan.

Tilmelding til konkurrencen gøres på Dansk Datalogi Dysts hjemmeside, hvor du også kan læse mere om forløbet.

Husk på, at man IKKE behøver kunne programmere på forhånd - det eneste, det kræver, er matematisk nysgerrighed og en villighed til at lære, så kan resten læres i løbet af konkurrencen.