Der skal strammes op i den offentlige it-sikkerhed – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2014 > Der skal strammes op i...

03. september 2014

Der skal strammes op i den offentlige it-sikkerhed

IT-sikkerhed, Offentlig it

Erik Frøjkær er bekymret for, at danske borgere i fremtiden vil vende ryggen til offentlige digitale løsninger, hvis ikke it-sikkerheden strammes op! Ny rapport fra Center for Cybersikkerhed og Digitaliseringsstyrelsen fremlægger anbefalinger til styrkelsen af sikkerheden i statens outsourcede it-drift.

Ny rapport fra Center for Cybersikkerhed og Digitaliseringsstyrelsen konkluderer at der findes en reel trussel om cyberangreb imod danske myndigheders digitale systemer.

Erik Frøkjær udtaler til radioavisen: "Det sker den ene gang efter den anden. Ups - så ryger der lige nogle hundrede tusinde CPR-numre, ups - så er der hackerangreb."

Det er ifølge Erik Frøkjær, et stort problem for det danske samfund, at de offentlige it-løsninger ikke formår at skabe tryghed og sikkerhed for dets brugere. I ydersete konsekvens risikerer man at danske borgere vender ryggen til offentlige digitale løsninger:

"Det er præcis der, vi står i dag, at rigtig rigtig mange mennesker, yngre og ældre borgere, er utrygge ved den digitalisering, der foregår, og dét er den vigtigeste og største omkostning." - udtaler Erik Frøkjær.

Hør klippet: https://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/radioavis-33162#!/