Kodning for børn er det nye hit – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2014 > Kodning for børn er de...

07. maj 2014

Kodning for børn er det nye hit

I en verden, der i højere og højere grad efterspørger IT-kundskaber, er det et nødvendigt værktøj for alle - og selv for børn kan det gøres spændende.

Coding Pirates er et af de få tilbud til børn, der ønsker at lære at programmere. Det er ikke et fag, der er på folkeskolens skema, og det er ikke noget, der ofte dukker op i ungernes SFO eller klubtilbud. Det er Martin Exner og hans venner ved at lave om på.

De udbyder i disse dage kurser, hvor børn og unge kan lære at programmere og blive komfortable med computere, herunder også spilmekanik, design og innovation. 50 elever går nu på kurserne, 40 er på venteliste, så man kan roligt sige, at kurserne er populære, og fylder et tomrum, der har været i nogle år.

Programmering er et værktøj, der kan virkelig kan bringe stolthed frem i børn - og det kan du læse mere om i artiklen fra Version2.

Hvis du er interesseret i at prøve selv, findes der talrige værktøjer online, som du kan slå dig løs i, eksempelvis Scracth for de små og CodeAcademy for de lidt større.